Original news    English    Italian    Albanian   

Instat Albania - FORCAT E PUNĖS TREMUJORI I KATĖRT 2010
Autor Roni - gio 17 mar 2011 15:09

Gjate tremujorit te katert 2010 forca e punes eshte 1,059,959 persona, ndersa shkalla e papunesise se regjistruar eshte 13.49%.

Numri mesatar i te punesuarve ne sektorin privat bujqesor nga tremujori i trete 2008 deri ne tremujorin e trete 2009 eshte vleresuar sipas Anketes se Forces se Punes 2007, qe nga tremujori i katert 2009 deri ne tremujorin e dyte 2010 vleresohet sipas Anketes se Forces se Punes 2008 dhe qe nga tremujori i trete 2010 eshte vleresuar sipas Anketes se Forces se Punes 2009. Numri mesatar i te punesuarve ne sektorin privat bujqesor per tremujorin e trete dhe te katert 2010 eshte 506,664

Numri mesatar i te punesuarve ne sektorin privat jo bujqesor eshte rritur me
3.13% krahasuar me tremujorin e katert te vitit te kaluar.

Numri mesatar i te papuneve te regjistruar gjate tremujorit te katert 2010 eshte 143,040 ndersa numri mesatar i te papuneve qe perfitojne pagese papunesie eshte 9,509

Niveli mesatar i ndihmes se pjesshme ekonomike eshte 3,325 leke ndersa niveli i ndihmes ekonomike te plote eshte 4,023 leke.

Paga minimale me Vendim te Keshillit te Ministrave Nr 566, date 14/07/2010 “Per percaktimin e pages minimale ne shkalle vendi” eshte 19,000 leke.

Niveli baze i pageses se papunesise me VKM Nr 697,date 18/08/2010 eshte 6,565 leke.
Edit
Condividi: facebook twitter linkedin myspace technorati yahoo google reddit wikio okno del.icio.us Digg Segnalo
ArchivioArchivio CercaCerca InviaInvia StampaStampa PDFPDF RSSRSS Letture 33827, stampe 83 ©
Precedente
Drafti, dyfishohen gjobat pėr biznesin shqiptar